Artistiek Leider

Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam richtte Marijje met collegae Het Amsterdams Kwintet op. Het kwintet won de eerste prijs het Internationale Wettbewerb fur junge Kultur in Dusseldorf . De componist Robin de Raaf, schreef ‘de vlucht van de magier’ voor het kwintet waarmee hij de Gaudeamus compositie prijs won. Het ensemble werd geselecteerd voor de Suite Muziekweek. Componisten als Toek Numan, en Daan Manneke schreven voor het ensemble maar ook werk van George Crumb en Theo Loevendie stond op het programma.

Marijje volgde de sopraan Barbara Hannighan op toen zij het het ensemble Electra verliet. Louis Andriessen en Michel van de Aa schreven The New Maths voor het ensemble in opdracht van de BBC. Het ensemble speelde op veel grote festivals en internationale podia. Christopher Fox, Donnacha Dennehy, David Dramm, Chiel Meijering, Louis Andriessen , Jacob ter Veldhuis, Ron Ford, Belinda Reynolds , Corrie van Binsbergen, Vanessa Lann,en vele anderen schreven voor Electra.

with Mercedes' Cees Hendriks

Het NNO vroeg Marijje het ensemble samen te stellen voor Sinfonia van Berio o.l.v. Stefan Asbury.

Marijje was initiatiefneemster van de opera Riders to the sea; (premiere Sardinie) met uitvoeringen op het Grachtenfestival.

Marijje produceerde de opera Le devin du village van Rousseau, voor het Grachtenfestival in opdracht van de Hogeschool Utrecht waarvoor ze eerder ook de cd; Growing up in opera samenstelde.

Marijje was initiatiefneemster van Splendor Kids; een onderdeel van Splendor Amsterdam. Splendor Kids werd de laatste 3 jaar door Liza Ferstchman uitgenodigd voor haar Delft Kamermuziekfestival een kindervoorstelling samen te stellen i.s.m. Ton Meijer. Deze voorstelling reisde daarna langs verschillende festivals.Met de musici van Splendor ontwikkelde zij ook een kerstvoorstelling voor kinderen.

Marijje was initiatiefneemster en producent van Mr Finney de opera.

Het Amado fonds heeft Marijje gevraagd plaats te nemen in een team van adviseurs.

Marijje is samen met Isabel Schroder en componist Wilbert Bulsink verantwoordelijk voor samenstelling en presentatie van de Splendor Salon.

© Dirk Kome -2808

Advertenties